Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019



Το κακό θα κάνει πάλι την εμφάνισή του στο χώρο του παραμυθιού με τη μορφή ζώου, ενός λύκου. Είναι γεγονός πως τι κακό χρησιμοποιεί στοιχεία της ταυτότητας του Θεού, για να το θεοποιήσεις. Θυμήσου την πνοή του Θεού στη δημιουργία του ανθρώπου. Δες και την πνοή του κακού στο παραμύθι. Ζωή η πνοή του Θεού. Θάνατος η πνοή του κακού. Ο λύκος του παραμυθιού, το προσωπείο του κακού, με την ισοπεδοτική πνοή του ρίχνει την αχυροκαλύβα και την παράγκα που η προχειρότητα και η ραθυμία των κατασκευαστών είχαν προφητεύσει και προδιαγράψει την καταστροφή τους. Αυτή η βάρβαρη πνοή, σαν το λίβα και στη ζωή, αφού πρώτα ξηράνει μετά  εξανεμίζει τα πάντα. Ο ασκός αυτός του διαβόλου μπορεί να εγκατασταθεί  και να σου επιτεθούν οι βίαιες δυνάμεις του μέσα από τη διαδικασία ενός λογισμού, πίσω από τη λειτουργία ενός πάθους.  Κρυφοσαλεύει η πνοή του κακού πολλές φορές και μέσα στο μηχανισμό μιάς  αίσθησης. Το βέβαιο είναι ότι, όταν δουλεύεις πάνω στο έδαφος των χαρισμάτων, μπορείς να εντοπίζεις και να αντιμετωπίζεις την ύπουλη των επιθέσεων του κακού σφοδρότητα.





Όπου σπέρνει ο διάβολος, θερίζει ο Θεός, υπογραμμίζει η εμπειρία του σοφού λαού που φτάνει στο ύψος της θεολογίας. Ο  Θεός  επιτρέπει τις κινήσεις του κακού, της δοκιμασίας, του πειρασμού γιατί σε βάζουν σε άλλη προοπτική.
Είναι φορές που ο εχθρός έχει τη δύναμη της αλλαγής που εσύ δεν έχεις. Η παρουσία του σε ξυπνά από το λήθαργο της ψευδαίσθησης. Σου δείχνει ότι η δύναμη, που πιστεύεις ότι κατέχεις, είναι αδυναμία. Αυτό που έβλεπες παλάτι, ήταν παράγκα. Η επιτυχία, για την οποία θριαμβολογούσες, ήταν μια παταγώδεις αποτυχία.
Το γκρέμισμα που προξενεί η μανία του πειρασμού δεν είναι όλεθρος. Μη το βλέπεις ως συμφορά αλλά ως ευκαιρία για αναθεώρηση, ανασυγκρότηση, ανασύσταση, ανακαίνιση, αναδημιουργία. Ένα όνειρό σου όταν ισοπεδώνεται, μη σου γίνει εφιάλτης. Όταν γκρεμίζεται ένα όνειρο, δεν καταρρέει ολόκληρη η ζωή. Μη μένεις θρηνώντας στα χαλάσματα ενώ εκείνη θα συνεχίσει τη δυναμική και θαυμαστή πορεία της.

π. Σπυρίδωνα Βασιλάκου, «Το παραμύθι σου άνοιξε…»,Εκδόσεις Αρχονταρίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου