Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015



Προσευχή στον Κτίστη
Published: 19 July 2015
με αφορμή την κτίση
- -
Δοξασμένος νάσαι, Πανάγαθε, Ύψιστε και Παντοδύναμε Χριστέ. Σε Σένα μονάχα, ταιριάζουν τα εγκώμια, η δόξα κι η τιμή και κάθε ευλογία! Κανένας άνθρωπος δεν είναι άξιος ούτε και να προφέρει τ᾿ όνομά Σου.
Δοξασμένος νάσαι, Κύριε, για όλα σου τα πλάσματα και ξέχωρα, για τον κυρ αδελφό, τον Ήλιο, που μας φέρνει τη μέρα και μας φωτίζει· και που είναι όμορφος και αστραφτερός και που με τη μεγάλη και πανέμορφη λάμψη μαρτυράει για Σένα.
Δοξασμένος νάσαι, Κύριε, για τον αδελφό μας τον άνεμο,
καθώς επίσης και για το σύννεφο. Για τη γαλήνη όπως επίσης και για όλους τους καιρούς, Συ, που μ᾿ όλα αυτά εμάς στηρίζεις, τα πλάσματά σου τα λογικά!
Δοξασμένος νάσαι, Κύριε, για τον αδελφό μας το νερό, που είναι χρήσιμο και ταπεινό όσο επίσης και πολύτιμο και αγνό!
Δοξασμένος νάσαι, Κύριε, για την αδελφή μας την φωτιά, που με αυτή ζεσταίνεις τα κορμιά μας και φωτίζεις όλων μας τη νύχτα, κι είναι ωραία και χαρούμενη και δυνατή και ρωμαλέα!
Δοξασμένος νάσαι, Κύριε, και για την Γη, που είναι συγχρόνως αδελφή μας και μητέρα μας που μας τρέφει και μας βαστάζει, αλλά γεννάει επίσης πλήθος οπωρικά και άνθη πολύχρωμα και δέντρα!
Δοξολογείτε κι ευλογείτε πάντοτε τον Κύριο, αδελφοί μου, κι ευχαριστείτε κι υπηρετείτε Τον με δέος και ταπείνωση μεγάλη.
άγ. Φραγκίσκος της Ασσίζης
 πηγή:www.enoriako.info

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου