Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016




aπό τις σημειώσεις μου ...

« . . .  πάλευα να πω την αλήθεια.  Καί σου μιλώ ειλκρινά, ήταν υπέροχη αυτή η δουλειά.  Είμαι ευγνώμων γιά όλα εκείνα τα σκοτεινά χρόνια, έστω κι αν εκ των υστέρων φαντάζουν σαν μια μακριά πικρή προσευχή που τελικά απαντήθηκε . . . » Marilynne  Robinson Gilead” 

«Παρόλο που  χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, είναι ανάγκη βα συνειδητοποιήσουμε ότι κανένας εκτός από το Θεό δεν πρέπει να μας είναι αναντικατάστατος. Αν μιά συγκρουση με κάποιο πρόσωπο μας οδηγεί σ΄απόγνωση αυτό θα σημαίνει ότι έχουμε τοποθετήσει αυτό το πρόσωπο σαν είδωλο σε κάποιο θρόνο, εκεί που μόνο ο Θεός θα έπρεπε να είναι . . . » Dr. Henry Cloud & Dr. John Townsend  BOUNDARIES

«Νούς  πού συνδιαλέγεται με το λογισμό θα αντιμετωπίσει την αδιάκοπη ανάπτυξή του και θα παρασυρθεί  στο να αποχωριστεί από τη μνήμη του Θεού, και αυτό ακριβώς είναι ο σκοπός των δαιμόνων.  Έτσι ο νούς δεν θα βγεί καθαρός, αλλά ταραγμένος απο τη συνομιλία με το λογισμό  . . .».  Σωφρόνιος Σαχάρωφ « Αγ. Σιλουανός»

« Κάθε  καθαρά λογική σκέψη είναι τρομακτική, δεν έχει ζωή, είναι άκαρπη.  Ο ορθολογικός και λογικός άνθρωπος δύσκολα μπορεί να μετανοήσει  . . . » Alexander  Schmemann «Ημερολόγιο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου