Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

 ..


.τιμάμε τους  αγίους  για να διαψεύσουμε το μεθοδικό κήρυγμα του Διαβόλου, ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν πάει με το μέρος του, όλοι οι άνθρωποι έχουν διαφθαρεί. Πραγματικά, όλοι μας λίγο ως πολύ υπηρετούμε αυτό το καταχθόνιο σχέδιο, του Διαβόλου, γιατί όλοι μας διαρκώς κατακρίνουμε και υποσκάπτουμε την υπόληψη των άλλων ανθρώπων και τελικά δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν διαβάλλεται για τον ένα ή άλλο λόγο, έτσι που τα παιδιά μας να παίρνουν συνεχώς το σταθερό μήνυμα ότι όλοι οι άνθρωποι είναι διεφθαρμένοι και ότι η εξαχρείωση είναι αναπόφευκτη για τον άνθρωπο. Με αυτό το σταθερό μήνυμα προπαρασκευάζουμε τα παιδιά μας να παραδοθούν κι' αυτά με τη σειρά τους σ' αυτό που φαίνεται η αναπόφευκτη μοίρα  του ανθρώπου, Ο νέος άνθρωπος  που θα προσπαθούσε να αποφύγει αυτή τη μοίρα θ' άκουγε στ' αυτί του τη διαπεραστική φωνή του Διαβόλου να του ψιθυρίζει  με ειρωνεία, "θέλεις λοιπόν να γίνεις ο μόνος τίμιος άνθρωπος στον κόσμο ;"

...τιμάμε τους αγίους και εορτάζουμε τη μνήμη τους για να θυμηθούμε ότι σ' αυτές  τις φοβερές στιγμές της ανυπόφορης μοναξιάς και απελπισίας, τότε που όλοι οι πληρωμένοι μας έχουν εγκαταλείψει,. δεν είμαστε πραγματικά μόνοι.  Γιατί οι άγιοι στέκονται πάντα δίπλα μας πρόθυμοι α' ακούσουν τον πόνο μας χωρίς να ζητάνε τίποτε, χωρίς ποτέ να προδίδουν την εμπιστοσύνη μας σ' αυτούς.

Αλλοίμονό μας αν ανταλλάξουμε τον πολύτιμο θησαυρό της παρηγοριάς των αγίων με τη ... φορμάϊκα της ανθρώπινης επιστήμης.

ΦΑΡΟΣ π. ΦΙΛΟΘΕΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου